Info
Lähetys on päättynyt 2016-11-28 16:00:00

Tieteellisen artikkelin tehokas kirjoittaminen

UTA

Ei toisto-ominaisuutta havaittu! Asenna Adobe Flash Player tai käytä selainta, joka tukee HTML5 video-tagia ja oikeanlaisia koodekkeja.

10:30testikäyttäjätestiviesti1

12:44Huhtasalo JenniMinkä tason artikkeleita väitöskirjassa pitää olla?

12:46Olli NuutinenKiitos, kysyn tätä yhteisesti luennoijalta luennon lopuksi

12:49Mari SanilaArvioidaanko väitöskirjan tasoa sen mukaan kuinka korkeatasoisissa julkaisuissa sen artikkelit on julkaistu? Mahdotonta kaiketi tutkijauran alussa saada julkaisuja korkeatasoisissa julkaisuissa.

12:51Olli NuutinenKiitos, kysyn tätä luennoijalta lopuksi

12:53Kristiina PaavolaTuleeko tason 1artikkeleita olla vaikka 5kpl ja tasolla 3 riittää 2kpl? Toimiiko logiikka artikkeliväikkärissä näin?'

12:55Olli NuutinenKiitos, kysyn tätä luennoijalta lopuksi

13:01Anne MäkinenLiittyen ylläolevien Jennin & Marin samaan aihekysymykseen: Olisiko tärkeämpää oman artikkelin julkaisun kannalta, että löytäisi julkaisutahon, jonne ko. artikkeli sopii, joka kuuluu "sen alan alle" ja, jolle löytyy sopiva lukijoiden kohderyhmä, vaikka se olisikin JUFO tasolla 1?

13:05Olli NuutinenKiitos, kysyn tätä luennoijalta lopuksi

13:24Anne MäkinenJoissakin tieteellisissä lehdissä on ns. teemanumeroita, joissa esitellään tiettyyn aihepiiriin sopivia tutkimuksia ja niistä tehtyjä artikkeleita. Kysyäkö siis reippaasti päätoimittajalta jo etukäteen, miten oma artikkeli aiheineen sopisi valittuun lehteen ja onko heillä tulossa muita aiheeseen sopivia, sen ympärille kietoutuvia muita artikkeleita, vai lähettääkö omansa ja sitten jäädä odottamaan miten julkaisun kanssa käy?

13:29Olli NuutinenKiitos, kysyn tätä lopuksia luennoijalta.

13:37Mari SanilaMiten paljon korkeatasoisissa julkaisuissa painaa se, että tutkija on vasta-alkaja, vaikka tuotos olisi tieteellisesti hyvätasoinen?

13:38Mari SanilaEli onko turha alussa yrittää kovin korkeatasoisiin julkaisuihin?

13:39Olli NuutinenKiitos, kysyn tätä luennoijalta lopuksi

13:46Kristiina PaavolaOnko ensimmäistä artikkelia edes mahdollista saada muuhun kuin tason 1 lehteen. Tuleeko olla kokenut tutkija mukana, jotta on mahdollisuus saada tasoon 2?

13:47Olli NuutinenKiitos, kysyn kysymykset luennoijalta

13:48Kristiina PaavolaMikä kohta artikkelissa on aivan kriiittisin kohta? Mihin osioon tulee ihan erityisesti panostaa?

13:54Toni HonkalaTällainen etäseurantamahdollisuus on mainio palvelu yliopistolta. Pääsin seuraamaan vasta puolituntia sitten; jääkö esim. tämä luento taltioinniksi, jota voi katsella myöhemmin? Arkikieleen luikerrellut eli- ja elikkäs-puhe näyttää valuneen myös yliopistoihin.

13:55Olli NuutinenLuennosta ei tehdä tallennetta, mutta diat saat lähettämällä pyynnön osoitteeseen olli.nuutinen@uta.fi

13:59Olli Nuutinentauko, jatketaan kello 12.15

14:10EtäosallistujaErinomainen luento ollut, kiitos! Kohta jatkuu :)

14:15KeltanokkaKyllä, hyvä luento! Etämahdollisuus myös loistava, kiitos ja lisää tällaisia..

14:15Olli Nuutinensiis nyt klo 14.15 jatketaan kysymyksillä

14:20Hanna PutkonenJos tavoittelee akateemista uraa, kuinka paljon väitöskirjaprosessin aikana olisi hyvä julkaista artikkeleita oman väitöskirja-aiheen ulkopuolelta?

14:25Olli Nuutinenkysytään loput kysymykset aivan lopuksi

14:44Virve ValtonenJos tekee monografiaväikkärin ja valmiit tulokset ovat tiedossa vasta prosessin lopulla, mutta on paine julkaista artikkeleja jo tekemisen ohessa, niin onko parempi yrittää julkaista omasta aiheesta edes jotakin jo tekemisen ohella vai keskittyä muihin aiheisiin (tehdä ns. muita minitutkimuksia väitöskirjan ohella)?

14:56Mari SanilaYhdyn aiempiin kommentoijiin, että nämä etäluennot on tosi suositeltavia! Kuuluvuus on moitteetonta. Ajan säästö suuri, kun ei tarvitse tulla kaukaa luennon vuoksi.

14:57Anne MäkinenYksin artikkeliväitöskirjaa kirjoittava saa palautetta omalta ohjaajaltaan ja mahdollisesti tutkimusseminaarilaisilta. Jos haluaisi palautetta lisäksi joltain muulta, saman tiedekunnan tai muun tahon kautta, keneen voisi ottaa yhteyttä? Professori tms.?

15:03Maria JokelaRyhmässä kirjoittaminen tuntuu järkevältä mutta onko ryhmän kokoonpanolla väliä. Onko viisainta kirjoittaa ryhmässä, jossa on mukana vanhempi tutkija vai voivatko "aloittelijat" kirjoittaa porukalla?

15:04Maria JokelaPerään vielä kiitos hyvästä luennosta! Toimii myös näin etänä mainiosti!

15:25Kristiina PaavolaSamaa haen, kuin Anne Mäkinen. Kirjoitan väikkäriä myös yksin, ja olisi erittäin hyödyllistä, jos olisi mahdollista saada palautetta ja keskustella omasta työstä ja teielillä olevista artikkeleista myös vertaistensa muiden tohtoriopiskelijoiden kanssa. Tutkimuseminaaria on kuitenkin harvoin, ja omaa työtä käsitellään vielä harvemmin. Toivoisin enemmän mahdollisuutta vertaistapaamisiin, jossa olisi toki mahdollisuus, että kokeneempi tutkija facilitoisi tapaamisia.

15:37Mari SanilaSama tilanne eli yksin. Kokeneemmalle sparraajalle olisi tilaus. Ohjaajaa ei voi joka tilanteessa vaivata. Prosessi pitkä.

15:41Anne Mäkinen"Artikkelikirjoittajien vertaistukiryhmä"; jonnekin Moodleen tai sähköpostilista-ryhmä?

15:46Mari SanilaAnne, käytätkö sähköpostia muotoa uta.fi?

15:47Anne Mäkinenstudent.uta.fi

15:49Kristiina PaavolaTai fb?

15:50Vilhelmiina LehtoHei, aina on tilausta vertaistuelle artikkelia kirjoittaessa. Itselle vaikea asia saattaa toiselle olla itsestään selvä. Jos teette fb ryhmän, niin minut saa myös lisätä :)

15:50Kristiina PaavolaLisätkää mutkin listalle, niin ideoidaan lisää! kristiina.paavola@student.uta.fi

15:51Mari SanilaAnne, lähetin sinulle spostia, mutta hylkäys tuli..

15:52Mari SanilaKiitos Kristiina,laitan postia

15:52Kristiina PaavolaEhdotan fb-ryhmää. Mut saa lisätä!

15:54Virve ValtonenMiut saa myös mielellään lisätä, osoite on muotoa etunimi.sukunimi@uta.fi tai sitten löytyy facesta myös :)

15:55Ville SavolainenMinutkin saa lisätä. Sähköposti Savolainen.Ville.M@student.uta.fi ja facesta löytyy myös, varmaan ammattinimikkeen `doctoral researcher` avulla onnistuu erottelemaan muista samannimisistä

15:55Virve ValtonenKiitos luennoitsijalle vastauksesta ja järjestäjille tästä etämahdollisuudesta, tämä hyvä!

15:57Mari SanilaKristiinalle yritin myös viestiä,mutta postissani jokin pulma, kun viestit eivät lähde.

15:57Hanna PutkonenMutkin saa lisätä, etunimi.sukunimi@uta.fi tai sitten löytyy facesta.

15:57Kristiina Paavolaluon fb ryhmän: tohtoriopiskelijoien virtuaalisemma

15:59Olli NuutinenHienoa seurata että tällaista on kehitteillä!

16:00Kristiina PaavolaEn voi luodoa ryhmää ilman yhtään kaveria...voiko joku pytää mut fb-kaveriksi, niin saan ryhmän pystyyn.

16:00Kristiina PaavolaNimessäni lukee Tre yo ja Väestliitto

16:00Virve ValtonenLähetin kaveripyynnön

16:03Kristiina PaavolaLiittykää siis! FB:"Tohtoriopiskelijoiden virtuaalisemma"

16:08Taina HanhikoskiOnko ryhmä julkinen? Ei löydy.

16:09EtäosallistujaErinomainen luentokokonaisuus! KIITOS!

16:10EtäosallistujaTorstaina jatkuu... :)

16:11Toni HonkalaMainio luento, kiitoksia!

16:14Toni HonkalaHuomasin kyllä jääväni miettimään termin aivot käyttöä esim. käsitteiden mieli tai henkilö sijaan; liekö luennoitsija luonnontieteilijä tai muuten vain haluaa propagoida reduktionistista ihmisnäkemystä?;-)

13:18Salla TuomolaMielelläni liittyisin tuohon FB-ryhmään, mutta en onnistunut löytämään sitä tuolla nimellä, eli viitsisikö joku liittää minut siihen, kiitos :)

Voit käyttää tätä koodia upottaaksesi median toiselle sivulle.

Tämä sivu tukee myös oEmbed-upotusta.

-

Navigointi